TOPnl heeft vanaf de eerste Algemene Ledenvergadering in februari 2013 een verenigingsfokreglement (VFR) welk later in 2013 is goedgekeurd door de Raad van Beheer. De nestjes vermeld op onze website voldoen aan dit verenigingsfokreglement.

De bij ons aangesloten fokkers vinden gezondheid, het karakter en de socialisatie van de pups erg belangrijk. Hun honden leven niet in kennels maar in huis, waar ook de pups de eerste weken van hun leven verblijven. Zij doen hun uiterste best het uiterlijk van de Tatrahond, zoals omschreven in de rasstandaard te behouden.
De fokkers maken zelf hun keuze voor  wat  betreft de combinaties. TOPnl heeft geen puppywachtlijst maar informeert wel over de (geplande) dekkingen, geboorteberichten en de dekreuen van haar leden. Op de pagina’s pupnieuws, fokkers en dekreuen treft u de actuele informatie aan. Deze kunt u rechtstreeks bij de fokker of de dekreueigenaar opvragen. De fokker draagt zelf de verantwoording voor de pups die bij hem zijn geboren.

Bent u van plan om met uw teef eens een nestje te fokken of denkt u erover na om uw reu in te zetten als dekreu? Informeer bij ons waar de honden aan moeten voldoen en welke stappen u daarvoor dient te ondernemen. TOPnl helpt u graag daarbij.

Verenigingsfokreglement
error: Content is protected !!