Op zondag 27 mei 2018 organiseren wij voor de 6e keer het Tatra-Lentefeest!

Net als vorig jaar organiseren we dit in gebouw “de Geitenberg” van Scouting Dieren aan de Kolonelweg 9, in 6952 GZ Dieren. Deze accommodatie is ons toen goed bevallen vanwege de vrijheid die we hebben met het gebruik ervan en natuurlijk de prachtige omgeving. Het gebouw is o.a. voorzien van een keuken en grote zaal waar we bij minder goed weer gebruik van kunnen maken. We gaan er natuurlijk van uit dat we heerlijk buiten kunnen vertoeven. In de omgeving kunnen we heel fijn wandelen en op het omheinde terrein van de scouting kunnen we rustig samen zijn.

De planning voor deze dag is ongeveer als volgt:

  • Om 11.00 uur worden jullie verwacht en opgewacht met koffie, thee of een koele drank met daarbij wat lekkers.
  • Vanaf 11.30 uur gaan we wandelen in de nabije omgeving van de scouting. Er is zowel een omheind losloopgebied waar de jongere en sociale honden kunnen lopen en spelen, als een prachtig bos. De honden mogen buiten het losloopgebied niet officieel loslopen. De lengte van de wandeling staat nog niet vast. Wellicht zijn er ook mensen die met elkaar een langere of juist kortere wandeling willen maken.
  • Na de wandeling, uiterlijk ± 13.00 uur, verblijven we op het terrein van de scouting, alwaar koffie, thee en andere versnaperingen voor ieder klaar zullen staan.
  • Vervolgens zijn er voor de liefhebbers twee workshops fotograferen. Rob Kaag is bereid gevonden wat uitleg te geven voor het gebruik van een digitale spiegelreflexcamera en Ragna Plomp vertelt meer over het fotograferen met de smartphone. Geen zin in fotogedoe? Er is natuurlijk ook altijd tijd voor een leuk gesprek en voor de honden wordt uiteraard ook nog iets leuks bedacht, wellicht in combinatie met het fotograferen.
  • Rond 15.00 uur zorgen we dat de mensenmaag gevuld gaat worden met een heerlijke maaltijd in mediterrane sfeer.
  • Vanaf ± 16.30 uur zal (hopelijk met zijn allen) start gemaakt worden met de afwas en het opruimen en schoonmaak, zodat we rond 17.00 uur alles weer netjes kunnen overdragen aan de scouting.

Het terrein van de scouting is geheel omheind, echter is er natuurlijk wel een hek wat door de mens open en dicht(!) gedaan moet worden. Uiteraard is iedereen wel zelf verantwoordelijk voor het doen en laten van zijn of haar hond. Enige controle is daarom wel gewenst en de hondenpoep zal door de eigenaar opgeruimd moeten worden.

Wil je meedoen aan één van de fotografieworkshops? Vergeet dan in ieder geval niet je eigen camera of smartphone mee te nemen! De workshops vinden tegelijkertijd plaats, dus je zult een keuze moeten maken welke je wilt volgen.

Voor dit Tatra-Lentefeest hebben wij bedacht het eten een Mediterraan tintje te geven. De hoofdmaaltijd laten we bezorgen, wij verzorgen zelf de diverse bijgerechten zoals hapjes, salades en brood. Om het 5-jarig bestaan van TOPnl nog een keertje te kunnen vieren, vragen we in dit verband slechts een kleine bijdrage. Leden betalen € 5,00 per persoon en niet-leden € 7,50. Kinderen tot 5 jaar eten en drinken gratis mee, voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is de bijdrage € 2,50.

Ons Tatra-Lentefeest is een mooie gelegenheid om op een ongedwongen wijze en met een leuke sfeer, nader kennis te maken met de Tatrahond én TOPnl. We hopen op een hoge opkomst van jullie, onze leden maar gasten zijn ook van harte welkom! Als jullie introducees mee willen nemen, dan is dat ook toegestaan. Vanwege de catering en de kosten voor de maaltijd, is het noodzakelijk om je vooraf op te geven. Opgave bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op onze website of via email: evenementen@topnl.eu. Middels de bevestiging laten wij je weten welk bedrag ons verschuldigd is.

Laat ons in ieder geval vooraf weten met hoeveel personen jullie komen en of jullie met ons mee eten. De uiterlijke datum van aanmelden is maandag 21 mei (2e Pinksterdag)!

Meld je aan en wandel, klets, speel en eet gezellig met ons mee.

Aanmelden Tatra-Lentefeest
Misschien ten overvloede maar we willen jullie er toch op attent maken dat we in een bosrijke omgeving verblijven. Het is daarom aan te raden dat je je hond en jezelf (en eventueel de kinderen) na afloop goed controleert op teken.
error: Content is protected !!