Aanmeldformulier aan de onderzijde van deze pagina

Op zondag 26 mei 2019 organiseren wij voor de 7e keer het Tatra-Lentefeest!

Deze keer hebben we gekozen voor het heel centraal gelegen Ede voor ons evenement.

De planning voor deze dag is ongeveer als volgt:

  • Om 11.00 uur worden jullie verwacht en opgewacht met koffie, thee of een koele drank met daarbij wat lekkers. We verzamelen bij het losloopgebied de Ederheide aan de Driebergweg in Ede (P1 op bovenstaande kaart).
  • Vanaf 11.30 uur gaan we wandelen over de heide of in het bos. De Ederheide is een losloopgebied en in het aangrenzende Edese bos mogen de honden niet officieel loslopen.
    De route en de lengte van de wandeling staan niet vast zodat ieder zelf kan kiezen waar en of hij/zij een langere of juist korte wandeling wil maken en met de honden vast of los. De ervaring leert dat er vanzelf enkele groepjes ontstaan met gelijkgestemden om het gebied te verkennen.
  • Na de wandeling, uiterlijk ± 12.45 uur, gaan we naar gebouw “de Wildenburg” op het terrein van  Scouting Tarcisius aan de Bosrand 17a, 6718 ZN Ede. Dit ligt vrijwel ‘om de hoek’ van de Driebergweg. (P2 op bovenstaande kaart)
    Je komt bij de scouting door bij het ‘Anneke Bakker terras’ rechtsaf tussen de hockeyvelden door te lopen. Aldaar zal koffie, thee en andere versnaperingen voor iedereen klaar staan.

We hopen bij deze scouting net zo fijn te kunnen vertoeven als de afgelopen jaren in Dieren het geval was. Het terrein en het gebouw zijn daar ruim genoeg voor en bij minder goed weer kunnen we naar binnen of deels overdekt zitten. We gaan er natuurlijk van uit dat we heerlijk buiten kunnen vertoeven.
De scouting heeft alleen houten banken ter beschikking. Indien je wat comfortabeler wilt zitten of bijvoorbeeld rugpatiënt bent, adviseren wij om een eigen (klap)stoel mee te brengen.

Het terrein van de scouting is geheel omheind, echter is er natuurlijk wel een hek wat door de mens open en dicht(!) gedaan moet worden. Uiteraard is iedereen wel zelf verantwoordelijk voor het doen en laten van zijn of haar hond. Enige controle is daarom wel gewenst zodat iedereen een ontspannen middag voor de boeg heeft. Hondenpoep zal door de eigenaar zelf opgeruimd moeten worden.

  • Na de eerste versnaperingen is er rond 13.30 uur voor de geïnteresseerden een workshop mantrailen waarover wij aan het eind van deze pagina een korte uitleg geven. Vooraf opgave voor de workshop is gewenst i.v.m. het aantal deelnemers/instructeurs.
  • Op dit Tatra-Lentefeest mag een lekkere maaltijd natuurlijk niet ontbreken. De hoofdmaaltijd is rond 15.00 uur en zal bestaan uit diverse vleesgerechtjes, aangevuld met nasi en bami. Daarbij verzorgen wij diverse bijgerechten.
  • Vanaf ± 16.30 uur zal (hopelijk met zijn allen) start gemaakt worden met de afwas en het opruimen en schoonmaak, zodat we rond 17.00 uur alles weer netjes kunnen overdragen aan de scouting.

We vragen slechts een kleine bijdrage voor het bijwonen van ons evenement.
Leden van TOPnl betalen € 5,00 per persoon en niet-leden € 7,50. Kinderen tot 5 jaar gratis en voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is de bijdrage € 2,50.
Je krijgt voor dit bedrag te eten en te drinken, gezelligheid én de mogelijkheid om met je hond kennis te maken met mantrailen.

Ons Tatra-Lentefeest is een mooie gelegenheid om op een ongedwongen wijze en met een leuke sfeer, nader kennis te maken met de Tatrahond én TOPnl. We hopen op een hoge opkomst van jullie, onze leden maar gasten zijn ook van harte welkom! Als jullie introducees mee willen nemen, dan is dat ook toegestaan.

Vanwege de inkoop van de boodschappen voor deze dag, is het noodzakelijk om je vooraf op te geven.

Opgave bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op onze website of via email: evenementen@topnl.eu. Middels de bevestiging laten wij je weten welk bedrag ons verschuldigd is. Dit bedrag dient op de dag van het Lentefeest contant aan ons te worden voldaan.

Laat ons in ieder geval vooraf weten met hoeveel personen jullie komen en of jullie met ons mee eten. De uiterlijke datum van aanmelden is dinsdag 21 mei!

Meld je aan en wandel, klets, speur en eet gezellig met ons mee. (onderaan deze pagina)

Misschien ten overvloede maar we willen jullie er toch op attent maken dat we in een bosrijke omgeving verblijven. Het is daarom aan te raden dat je je hond en jezelf (en eventueel de kinderen) na afloop goed controleert op teken.

Wat is mantrailen?
Het mantrailen is een oude maar in Nederland een relatief onbekende tak van het reddingshondenwerk.
Bij het mantrailen gaat het om het opsporen van een vermiste persoon door het volgen van het geurspoor dat die specifieke persoon achter laat. Bij het begin van het spoor laten we de hond ruiken aan een voorwerp waar de geur van de vermiste aanzit. Daarna moet de hond alleen dat spoor volgen van degene die hij aangeboden kreeg, ondanks de tienduizenden andere luchtjes die hij/zij op het spoor tegenkomt. Andere luchtjes die voor een hond soms heel verleidelijk kunnen zijn. Dit alles kost energie, veel energie en inspanning. Er zal veel getraind moeten worden om tot succes te komen.

Het opleiden van een mantrailhond is niet voor iedereen weggelegd. De hond moet natuurlijk passie om te werken hebben, plezier hebben in het “spel” en het baasje moet er veel tijd en training in kunnen stoppen.
Om te kijken en te testen of deze bezigheid voor mens en hond jullie past hebben wij de mensen van mantrailing.nl gevraagd om een demonstratie en workshop te komen geven. Alle info over deze activiteit voor mens en hond is te vinden op www.mantrailing.nl.

error: Content is protected !!