Onlangs is er in Dierenopvangcentrum Enschede afstand gedaan van een Tatrateef van bijna 4 jaar. Ze heet Yara, is geboren in Polen en ze heeft een ‘metryka’. Dat is een Pools registratiedocument waar de stamboom alsnog mee aangevraagd kan worden in Polen, indien daar behoefte aan is.
Yara is gechipt en is volledig gevaccineerd, inclusief een Rabies-enting. (2016)

Zoals een Tatra betaamd is ze wat terughoudend naar vreemden. Bij binnenkomst van visite moet ze even op haar plaats gezet worden maar als iedereen rustig zit, gaat het goed. Ze is zindelijk en kan enkele uren alleen thuis blijven. Ze is niet graag in een bench of kennel maar verblijft liever vrij in huis. Traplopen, deuren open maken en alvast de post uitpakken zijn diverse dingen die Yara zich geleerd heeft.
Binnenshuis is ze erg lief, buiten is ze wat ongecontroleerd. Ze trekt aan de lijn, is druk met de omgeving maar kan ook netjes naast lopen. Qua training is Yara niet met voer te belonen maar de meeste Tatrahonden zijn te paaien met lieve woordjes. Water en zwemmen zijn niet aan Yara besteed. Autorijden is geen probleem.
Een andere karaktertrek is Yara ook niet vreemd. Ze is waaks! Ze blaft als de bel gaat of als er iemand langs haar huis of deur loopt. Dat doet ze ook bij drukke en loslopende honden. Hier gaat het wisselend mee maar met rustige honden gaat het vaak gewoon goed bij een kennismaking. Van vachtverzorging moet ze niet zo veel hebben en Yara is bang voor vuurwerk. Bij de dierenarts ondergaat ze voor de zekerheid de behandeling met een snuitje om.
Zoals eerder gezegd is Yara binnenshuis en voor haar eigen mensen een hele lieve hond. Ook met kinderen als ze die eenmaal goed kent.

Wie wil en kan haar een 2e kans geven?
Voor meer gegevens en voor een kennismaking met Yara kunt u contact opnemen met het Dierenopvangcentrum in Enschede.

Dierenbescherming – Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel: 053-4323436
www.dierenbescherming.nl

De kosten voor adoptie zijn € 140,00.

4-jarig teefje zoekt een nieuw huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!